Mazda3

Izjava o privatnosti

Izjava o privatnosti

 

Mazda Motor Croatia d.o.o. (u daljnjem tekstu: Društvo) brine o zaštiti Vaše privatnosti pri obradi Vaših osobnih podataka i svi osobni podaci prikupljeni tijekom posjeta na našim internet stranicama obrađuju se u skladu sa važećim Zakonom o zaštiti osobnih podataka. Naša web stranica uključuje i veze (linkove) na druge internet stranice, čiji sadržaj nije pod kontrolom Društva. Društvo ne može prihvatiti nikakvu odgovornost za sadržaj unutar tih internet stranica.


Prikupljanje i obrada osobnih podataka

 

Prilikom posjete našoj internet stranici, naš internet poslužitelj automatski bilježi ime vašeg davatelja internet usluga, internet stranice s koje nas posjećujete, internet stranice koje zapravo posjećujete te datum i trajanje Vašeg posjeta. Dodatni osobni podaci pohranjuju se isključivo uz Vašu privolu, na primjer u slučaju registracije, ankete, natječaja ili izvršenja ugovora.


Korištenje i dostupnost osobnih podataka

 

Mazda Motor Croatia d.o.o. koristit će prikupljene osobne podatke u svrhu evidencije kupaca te marketinške i srodne svrhe, uključujući korisničku podršku i mogućnost informiranja o novim proizvodima i uslugama. Vaši podaci bit će prikupljani, pohranjeni i obrađivani u skladu sa važećim zakonom, te će bit dostupni Društvu ili s njim povezanim društvima i mreži ovlaštenih partnera za potrebe marketinga i evidencije, uključujući korisničku podršku kupcima.


Dobrovoljnost sudjelovanja

 

Mi bismo željeli koristiti vaše podatke kako bismo Vas obavijestili o našim proizvodima i uslugama, ali i kada nam je bitno Vaše mišljenje. Naravno Vaše sudjelovanje je potpuno dobrovoljno.

 

Sukladno članku 7. Zakona o zaštiti osobnih podataka u bilo kojem trenutku, u potpunosti ili djelomice, besplatno i bez ikakvog objašnjenja možete odustati od dane privole i zatražiti prestanak daljnje obrade Vaših osobnih podataka i marketinške aktivnosti usmjerene prema Vama. Opoziv možete podnijeti osobno ili e-poštom na adresu info@mazda.hr. Sukladno članku 19. Zakona o zaštiti osobnih podataka, u roku od 30 dana od dana podnošenja zahtjeva, Mazda će Vam omogućiti ostvarivanje prava na uvid u Vaše osobne podatke odnosno dostaviti Vam obavijesti, izvatke, potvrde i ispise u vezi Vaših osobnih podataka koji se obrađuju. Na Vaš zahtjev ili na vlastitu inicijativu, Mazda će dopuniti, izmijeniti ili brisati osobne podatke ako su nepotpuni, netočni, neažurni ili ako njihova obrada nije u skladu sa Zakonom, te će Vas o tome izvijestiti najkasnije u roku od 30 dana.

 


Sigurnost

 

Društvo koristi tehničke i organizacijske sigurnosne mjere kako bismo zaštitili podatke koje kontroliramo protiv slučajne ili namjerne manipulacije, gubitka, uništenja ili protiv pristupa neovlaštenih osoba.


Pravo na izmjenu podataka

 

Imajte na umu: Mazda Motor Croatia d.o.o. zadržava pravo u bilo koje vrijeme uvesti promjene u specifikaciji i opremi. Sve prikazane specifikacije mogu varirati i možda nisu dostupne u Hrvatskoj.

 

Sljedeći uvjeti i odredbe vezane uz korištenje fotografija sa mrežnih stranica www.facebook.com/mazdahrvatska


Uvjeti i odredbe čitavanja i korištenja Facebook Timeline Mazdine naslovne slike

 

- Dozvoljeno je mijenjati fotografije koristeći se funkcionalnostima aplikacije

- Dozvoljeno je mijenjanje i spremanje fotografija na lokalni medji (tvrdi disk)

- Nije dozvoljeno dodavanje kopija fotografija prijetećeg, klevetničkog i/ili uvredljivog sadržaja

- Nije dozvoljeno korištenje fotografija u komercijalne svrhe

 

Prikupljanje i obrada podataka u vozilu

 

Podaci koje pohranjuje vozač

Obično se svi podaci koje pohranjuje vozač, kao što su telefonski kontakti, odredišta navigacije i favoriti, mogu izbrisati u bilo kojem trenutku.

 

Mjesto za pohranu podataka u vozilu

Brojni elektronički dijelovi unutar vozila sadržavaju medije za pohranu podataka koji privremeno ili trajno pohranjuju tehničke informacije, kao što su stanje vozila, događaji i greške. Tim se tehničkim informacijama obično dokumentiraju stanja komponenti, modula, sustava ili okruženja:

  • radni uvjeti komponenti sustava (npr. razine napunjenosti)
  • poruke o stanju vozila ili njegovih pojedinačnih komponenti (npr. brzina kotača / brzina vožnje, usporavanje, bočno ubrzanje)
  • neispravnosti i oštećenja u važnim komponentama sustava (npr. rasvjeta i kočnice)
  • reakcija vozila na izvanredna stanja u vožnji (npr. aktiviranje zračnog jastuka, akti- viranje sustava za nadzor stabilnosti)
  • uvjeti u okolini (npr. temperatura)

Ti su podaci isključivo tehničke naravi te služe za utvrđivanje i rješavanje grešaka i za optimiziranje rada vozila. Profili kretanja prijeđenih ruta ne mogu se izvesti iz tih podataka.

Pri servisiranju (npr. popravci, održavanje, usluge u okviru jamstva, osiguranje kvalitete), ove tehničke informacije mogu preuzeti članovi servisne mreže (uključujući Mazda Motor Corporation i ako je potrebno, druge tvrtke i podružnice Mazda grupe) iz memorije greški i događaja s pomoću posebnih dijagnostičkih uređaja. Kada se neka greška riješi, informacije o toj grešci u memoriji grešaka bit će izbrisane ili prebrisane novim upisom.

Pri korištenju vozila mogu se pojaviti situacije u kojima te tehničke informacije u kombinaciji s drugim informacijama (zapisnik o nezgodama, oštećenja na vozilu, izjave svjedoka itd.) mogu identificirati osobu, eventualno uz pomoć stručnjaka.

Dodatne funkcije koje su ugovorene s kupcem ili su propisane zakonom, poput automatskog sustava za hitne pozive (eCall), omogućuju prijenos određenih podataka iz vozila.

(Za Europu)

Više pojedinosti o zaštiti podataka potražite na web-mjestu tvrtke Mazda. Posjetite: https://www.mazdamotors.eu i tamo potražite web-stranicu za svoju zemlju.
Pravila o povjerljivosti podataka servisa za spremanje poveznica AddThis

 

Izvod iz pravilnika o povjerljivosti podataka servisa AddThis na snazi od 07.05.2009.:

 

Koje podatke prikupljamo?

 

Tijekom općeg korištenja stranica, usluga ponuđenih na stranicama ili druge upotrebe naznačene u nastavku, prikupljamo osobne, demografske i podatke o preferencama, e-mail adrese te druge osobne podatke ("Osobni podaci") od svih korisnika i posjetitelja stranice. Svi korisnici moraju prihvatiti primjenjive Uvjete korištenja objavljene na stranici.

 

Također prikupljamo određene podatke koji se ne mogu koristiti za identifikaciju korisnika i koje možemo ponuditi trećim stranama. Takvi ne-osobni podaci obično uključuju zbirne podatke, preglede i druge podatke o korištenju te mogu uključivati, primjerice, statistiku o ukupnom broju korisnika, podatke vezane uz internetske preglednike korisnika i uzorke korištenja widget aplikacija. Prikupljamo i ne-osobne podatke o IP adresama svih korisnika radi dijagnostike problema na našem poslužitelju i radi administracije stranica.

 

Kada koristite stranice, možemo stvoriti "kolačiće" na vašem računalu da bismo vam olakšali korištenje i održavanje korisničke sesije i možemo prikupiti osobne podatke pomoću tih kolačića da bismo vas mogli identificirati vezano uz ove stranice i pratiti vaše korištenje stranica sukladno ovim pravilima.

 

Svaki korisnik koji ostavi svoje osobne podatke potvrđuje da je stariji/starija od 13 godina. U pravilu ne prikupljamo ni ne držimo osobne podatke pojedinaca za koje znamo da su mlađi od 13 godina i niti jedan dio naše stranice nije namijenjen tomu da privlači osobe mlađe od 13 godina. Držimo do zaštite privatnosti djece. Stoga, ako saznamo da je korisnik mlađi od 13 godina, poduzet ćemo mjere da se osobni podaci tog korisnika izbrišu iz naših baza podataka i korisnik spriječi u daljnjem korištenju stranica.

 

Cijeli tekst pravila o povjerljivosti podataka potražite na //www.addthis.com/privacy

 

 

Informacije o Pravima i uvjetima korištenja možete pronaći na stranici Prava i uvjeti korištenja, a detalje oko “kolačića” (cookies) na stranici - Cookies