“mazda2 cesta” mazda2 crvena “potpuno nova mazda2” mazda2 2015

Otkrijte smisao za zabavu

 

Sigurna, odzivna i okretna po gradskim ulicama, dinamikom vožnje potpuno nova Mazde2 uvijek će vam navući osmjeh na lice. Uz to ćete cijeniti i udobnost vožnje, kao i stabilnost držanja smjera na autocesti.


SKYACTIV tehnologija kombinira izvrsne ekološke performanse s naprednom i-ACTIVSENSE sigurnosnom tehnologijom – inspirirajuća pouzdanost gdje god pošli.

Inteligentni sustav kočenja u gradskoj vožnji (SCBS) 

 

Riješite se stresa u gradskoj vožnji s našim inteligentnim sustavom kočenja u gradskoj vožnji (SCBS). 

Ugrađeni senzori neprestano nadziru udaljenost i brzinu približavanja vozilu ispred. Ako sustav utvrdi da je vjerojatan sudar pri malim brzinama (radi pri brzinama do 30 km/h), SCBS priprema kočnice za žurno zaustavljanje. Ako je neophodno, sustav će automatski zakočiti umjesto vas kako bi sprječio sudar ili umanjio njegove posljedice pri malim brzinama (serijska oprema kod Revolution Top). 

  • “mazda2 aktivni vozački zaslon”

   Head-up zaslon

   Pruža vam neophodne informacije o vožnju u realnom vremenu, uključujući brzinu, upute navigacije pri skretanju i sigurnosna upozorenja sustava i-ACTIVSENSE. Head-up zaslon nalazi se na vrhu kupole s instrumentima kako bi se informacije projicirale u razini vaših očiju. Kako bi se izbjeglo gomilanje informacija, head-up zaslon prikazuje samo do tri stavke istovremeno (dostupan serijski u paketu Revolution Top).

   Head-up zaslon

  • “mazda2 poluga mjenjača” mazda2 interijer “potpuno nova mazda2” mazda2 2015 “

   SKYACTIV-Drive

   Uživajte u preciznim, uglađenim i brzim promjenama stupnjeva prijenosa za sportske performanse. Uzeli smo svoj hvaljeni SKYACTIV-Drive automatski mjenjač te ga olakšali i smanjili za ugradnju u potpuno novu Mazdu2.

    

   Rezultat je niža potrošnja goriva, izravniji dotok snage i puno zabave u vožnji, jer se mjenjač ponaša kao da je ručni – naš najmanji automatiki iskazuje se na svim frontama.

   SKYACTIV-Drive

  • Sustav nadzora mrtvih kuteva

   Potpuno nova Mazda2 vidi i one stvari koje ni vi ne vidite - djeluje kao dodatan par očiju. To je zato što sustav nadzora mrtvih kuteva koristi senzore koji nadziru vozila u susjednim prometnim trakama do udaljenosti od 50 metara iza vas. Ako se vozilo približava, a vi naznačite da želite promijeniti voznu traku, sustav vas upozorava zvučnim alarmom i bljeskanjem indikatora na vanjskim retrovizorima. Uključuje čak i upozorenja za promet iza i sa satrna vozila kada npr. izlazite unazad s parkirnog mjesta.

   Sustav nadzora mrtvih kuteva