Lorem ipsum dolor sit amet

Uzbudljiva i dinamična vozna svojstva susreću naprednu sigurnost i udobnost

 

Mazda3 objedinjuje niz nagrađivanih, naprednih tehnologija SKYACTIV. Aerodinamična, lagana karoserija daje preciznost i okretnost te jamči dinamičnu i odzivnu vožnju uz nisku potrošnju goriva, a da pritom ne umanjuje legendarno iskustvo zabavne vožnje svojstveno svim Mazdinim modelima. Mjenjači Mazde3 omogućavaju glatko i brzo mijenjanje brzina, dok sustav i-stop (sustava pokretanja i zaustavljanja) i i-ELOOP (napredno regenerativno kočenje) dodatno smanjuju štetni utjecati na okoliš. Mazdin prepoznatljiv koncept Jinba-Ittai — automobil i vozač kao jedno, poboljšavaju nove tehnologije SKYACTIV-VEHICLE DYNAMICS koje omogućavaju integrirani nadzor motora, prijenosa, šasije i karoserije.

 

Sigurnosne značajke tehnologije i-ACTIVSENSE modela Mazda3 Sedan pružaju vam visoki stupanj udobnosti i sigurnosti pa možete u potpunosti uživati u vožnji koja je pred vama.

 

 • Sustav pomoći pri održavanju položaja u traci obavještava vas ako vaš automobil napušta vozni trak
 • Sustav upozorenja o pažnji vozača nadgleda vašu vožnju i javlja vam kad se trebate odmoriti
 • Mazdin radarski tempomat nadgleda razmak vašeg automobila i vozila ispred vas
 • Inteligentni sustav kočenja u gradskoj vožnji koji sprečava sudare sada ima i funkciju prepoznavanja pješaka

 

Mazda3 ima i kameru za vožnju unazad, sustav nadzora mrtvog kuta i upozorenja za bočni promet straga, prepoznavanje prometnih znakova, pomoć pri pokretanju motora na uzbrdici (HLA), Smart City Brake Support pri vožnji unazad i drugo.

  • G-Vectoring Contol (GVC)

   G-Vectoring Control (GVC)

   G-Vectoring Control (GVC) prva je od tehnologija tehnologije SKYACTIV-VEHICLE DYNAMICS. Inteligentno prilagođava zakretni moment vozila pri odzivu na ulaze upravljača na sjedinjeni način i optimizira vertikalno opterećenje svih kotača radi besprijekornog i učinkovitog ponašanja vozila. Rezultat je dramatično poboljšanje upravljanja i rukovanja, čime se smanjuje utjecaj sile ubrzanja na putnike i omogućava ugodniju vožnju.

   *Prikazana ilustracija G-Vectoring Control (GVC) modela Mazda6 kao referencija.

   G-Vectoring Control (GVC)

  • TEHNOLOGIJA SKYACTIV-VEHICLE DYNAMICS

   TEHNOLOGIJA SKYACTIV-VEHICLE DYNAMICS

   Mazdinu filozofiju u čijem je središtu čovjek dodatno unaprjeđuje nedavno predstavljena tehnologija SKYACTIV-VEHICLE DYNAMICS. Ova tehnologija omogućava integrirani nadzor motora, prijenosa, šasije i karoserije da bi se pojačao Jinba-Ittai — osjećaj povezanosti automobila i vozača koji odlikuje Mazda vozila.

   TEHNOLOGIJA SKYACTIV-VEHICLE DYNAMICS

  • Motori i mjenjači s tehnologijom SKYACTIV

   Motori i mjenjači s tehnologijom SKYACTIV

   Ponuda motora Mazde3 sastoji se od tri benzinska SKYACTIV-G motora i dva čista SKYACTIV-D dizelska motora sa šest stupanjskim ručnim ili automatskim mjenjačem.

   Motori i mjenjači s tehnologijom SKYACTIV

  • Napredni sustav SCBS s funkcijom prepoznavanja pješaka

   Napredni sustav SCBS s funkcijom prepoznavanja pješaka

   Napredni sustav SCBS Mazde3 sada uključuje i funkciju prepoznavanja pješaka. Zahvaljujući ugrađenoj kameri koja otkriva predmete ispred sebe i nadzire razmak i brzinu prepreka ispred vozila, kao npr. vozila i pješaka, Mazda3 automatski koči pri vjerojatnosti sudara.

   Napredni sustav SCBS s funkcijom prepoznavanja pješaka

  • Aktivni prikaz vožnje

   Aktivni prikaz vožnje

   ADD prikazuje važne informacije o vožnji, a da pritom ne skreće pažnju vozača s ceste. Prikaz je sada u potpunosti u boji što jako poboljšava vidljivost i čitljivost u svim okruženjima. Prikazane informacije: brzina vozila, upute navigacije, sustav pomoći pri održavanju položaja u voznom traku, sustav prepoznavanja prometnih znakova, radarski tempomat, napredni sustav SCBS i druge.

   Aktivni prikaz vožnje

  • Prepoznavanje prometnih znakova

   Prepoznavanje prometnih znakova

   Sustav prepoznavanja prometnih znakova modela 2017 Mazda3 automatski otkriva prometne znakove i prikazuje ih na Aktivnom prikazu vožnje iznad upravljača i tako čini vožnju sigurnijom jer rizik od neuočavanja prometnih znakova svodi na najmanju moguću mjeru. Ako se prekorači ograničenje brzine ili znak zabrane ulaska, vozača upozoravaju zvučni signal i pokazno svjetlo.

   Prepoznavanje prometnih znakova

  Prikazani modeli možda nisu jednaki modelima namijenjenim hrvatskom tržištu. Prikazane boje i određeni elementi unutrašnje i vanjske opreme mogu se razlikovati od stvarnog modela.
  Prikazane cijene su informativnog karaktera i ne predstavljaju obvezujuću ponudu. Zbog kompleksnosti izračuna maloprodajne cijene, koja uključuje i posebni porez na motorna vozila, molimo Vas da točnu cijenu konkretnog modela zatražite od ovlaštenog Mazda partnera.