performance hero

Uzbudljivo iskustvo vožnje, dinamične performanse

 

Potpuno nova Mazda3 Sport pruža iskustvo vožnje koje nadmašuje očekivanja koja njen sportski dizajn izaziva. Za naše se automobile zna da pružaju uzbudljive i dinamične performanse. To je zato što zabavu u vožnji stavljamo na prvo mjesto. To je tek jedan od mnogih načina na koje izazivamo konvencionalno.

Ovaj nekonvencionalni pristup dizajniranju i izradi automobila inspiriran je drevnom japanskom izrekom Jinba Ittai – "jedinstvo konja i jahača". Time se stvara čvrsta veza između automobila i vozača koja pridonosi uzbudljivom iskustvu vožnje ove sportske kompaktne kombi-limuzine, njenom iznimnom odzivnnošću i upravljivošću.

107 g/km

Emisije CO2

4,1 l/100 km

Kombinirana potrošnja goriva

Konstrukcija SKYACTIV karoserije Lakša, čvršća karoserija za sigurniju, poboljšanu dinamiku vožnje

feature focus 01

Ova konstrukcija SKYACTIV karoserije lakša je i čvršća, poboljšavajući dinamičke performanse i pružajući vam sigurniju vožnju.

Nova konstrukcija SKYACTIV karoserije poboljšava performanse i pruža vam bolje iskustvo vožnje. Kako smo to uspjeli? Upotrijebili smo više čelika visoke i ultra visoke čvrstoće kako bismo povećali krutost konstrukcije karoserije za oko 30%. Zato, osim što je čvršća, lakša karoserija u našim automobilima nove generacije smanjuje ukupnu težinu automobila.

Kombinacija povećane čvrstoće i manje težine poboljšava upravljivost na cesti i odzivnost, a automobil čini agilnijim za vožnju. To poboljšava voznu dinamiku i pruža zabavnije iskustvo vožnje.

SKYACTIV motori i mjenjač Snažni, učinkoviti pogonski sklopovi za jedinstveno iskustvo vožnje

Naš novi SKYACTIV-G 1,5 litarski motor pruža mnogo bolji odziv i manju potrošnju goriva od prethodnih 1,5 litarskih motora.

Novorazvijeni SKYACTIV-G 1,5 litreni motor lagan je i kompaktan benzinski motor koji pruža primjetno nižu potrošnju goriva od prethodnog 1,6 litrenog motora.

SKYACTIV-G 2,0 litreni motor novi je benzinac s izravnim ubrizgavanjem koji pruža iznimno nisku potrošnju goriva. Dostupan je kao snažnija (G165) i standardna (G120) izvedba.

SKYACTIV-D 2,2 litreni motor pruža snažna ubrzanja i pobija konvencionalne značajke dizelskih motora. Dostupan je u izvedbi sa 110kW / 150KS (CD150)  koja pruža kombinaciju iznimno niske potrošnje goriva i izvrsnih performansi.

S motorima SKYACTIV-G 2.0 i SKYACTIV-D 2.2 možete odabrati SKYACTIV-DRIVE automatski 6-stupanjski ili SKYACTIV-MT ručni 6-stupanjski mjenjač. Oba SKYACTIV-G motora udovoljavaju  standardima za emisije ispušnih plinova Euro 5, dok motor SKYACTIV-D već udovoljava novim standardima Euro 6.

Značajke Istražite pojedinosti ispod površine

Prikazani model možda nije jednak modelima namijenjenima hrvatskom tržištu. Prikazane boje i određeni elementi unutrašnje i vanjske opreme mogu se razlikovati od stvarnog modela.

 

* Iskazana cijena sadrži PDV i trošarinu na cijenu vozila bez dodatnih opcija.