Videozapisi

Mazda6 – uvod


Kada zaista upitate kakva je nova Mazda6, shvatit ćete koliko je impresivna. Slijedi nova Mazda6 i njena prethodnica. (verzija na engleskom jeziku)

 • Nadzor mrtvog kuta: radarski senzori za detekciju objekata

  Nadzor mrtvog kuta: radarski senzori za detekciju objekata

 • Upravljanje dugim svjetlima: sigurnija i ugodnija vožnja

  Naša tehnologija upravljanja dugim svjetlima automatski mijenja iz dugih u kratka svjetla prilikom približavanja vozila iz suprotnog smjera. To se postiže uporabom senzora ugrađenih u prednja svjetla, što vaš automobil čini sigurnijim i jednostavnijim za vožnju.

 • Upozorenje za napuštanje prometne trake: sigurnosni sustav koji vam pomaže da ostanete u svojoj prometnoj traci

  Ovaj sustav koristi kameru na vrhu vjetrobrana kako bi pratio oznake na cesti i upozorio vas ako se vozilo sprema odlutati iz vaše prometne trake. Upoznavanjem ponašanja vašeg automobila može razlučiti kada namjeravate svjesno napustiti svoju prometnu traku.

 • Mazda CX-5 nudi vam naš pionirski Karakuri sustav preklapanja sjedala

  Inovativnim Karakuri sustavom stražnjih sjedala kod Mazde CX-5 neočekivano je jednostavno rukovati. Jednim dodirom poluge ili gumba na vrhu sjedala, stražnja sjedala podijeljena u omjeru 40:20:40 spuštaju se u jednu ravninu s podnicom automobila.

 • Inteligentni sustav kočenja u gradskoj vožnji: sigurnosna tehnologija koja pazi na nevolje ispred vas

  Mazda CX-5 prvi je kompaktni SUV s ovom sigurnosnom karakteristikom za sprječavanje ili ublažavanje frontalnih sudara uporabom senzora koji nadzire cestu ispred vozila. Može aktivirati kočnice ako otkrije opasnost od sudara.

 • SKYACTIV TEHNOLOGIJA: manji utjecaj na okoliš i bolje performanse vožnje

  Izazivamo konvencionalno izradom automobila koji su lakši, ali čvršći, s boljim performansama i manjim utjecajem na okoliš. S našom novom SKYACTIV TEHNOLOGIJOM poboljšavamo sve od podvozja i karoserije do motora i mjenjača.

 • SKYACTIV TEHNOLOGIJA: donosi vam slobodnu i zabavnu vožnju uz mali utjecaj na okoliš koji svi volimo.

  Postizanje nemogućeg - kada govorimo o preciznoj izradi, znanosti i tehnologiji, naš je razvojni tim sve elemente automobilskog dizajna stavio pod mikroskop. Zavirili smo u svaki kutak, zadržali smo našu Zoom-Zoom zabavu, smanjivši emisiju ugljičnih spojeva na prosječnu vrijednost od 5,1 kg na godinu. To je to - SKYACTIV TEHNOLOGIJA!

 • Mazda5 – pregled jednostavnih i svestranih sjedala Mazde5

  Fleksibilna sjedala u Mazdi5 nude višestruke opcije za sjedala i spremanje uz upravljanje najlakšim dodirom.

 • Mazda6 – uvod

  Kada zaista upitate kakva je nova Mazda6, shvatit ćete koliko je impresivna. Slijedi nova Mazda6 i njena prethodnica. (verzija na engleskom jeziku)

 • Tehnologija Mazde3 – Automobil s vizijom

  Mazda3 je gotovo jedini automobil iz ovog segmenta sa sustavom praćenja vozila koja se približavaju sa stražnje strane (RVM), koji vam pomaže u sigurnim promjenama traka.

 • Tehnologija Mazde3 – Sigurnije kočenje

  Sustav upozorenja u slučaju naglog kočenja (ESS) Mazde3 automatski uključuje svjetla upozorenja da biste bili još mirniji.

 • Praćenje vozila koja se približavaju sa stražnje strane: daje vam oči na zatiljku

  Ova nagrađivana sigurnosna karakteristika vama i vašim putnicima pruža dodatnu zaštitu. U automobil smo ugradili senzore koji detektiraju približavanje vozila s vaše stražnje strane omogućivši vam sigurnu promjenu prometne trake ili skretanje. .

 • Sklapanjem krova kod MX-5 RF, za samo 13 sekundi, upravlja se jednim prekidačem - čak i u vožnji (do 10 km/h). Krov se sastoji od tri segmenta izrađenih od čvrstih i laganih materijala.

 • Sofisticirani, skladan dizajn unutrašnjosti.

  Potpuno nova, vozaču orjentirana unutrašnjost nove Mazde6 donosi puno uzbudljivih detalja, dosljedan izgled i raspored kako bi vozačko okruženje bilo intuitivnije nego ikad. Kombinacijom poliranog aluminija visoke kvalitete ručkica varta i ručice mjenjača te jednostavno oblikovanih sjedala, kako bi vam omogućili uživanje, udobnosti i profinjenosti kao što se i očekuje od limuzine.

 • Nevjerojata evolucija dizajna vanjštine.

  Prepoznatljivi motiv krila prednje rešetke, izraženi blatobrani i niska linija stražnjeg dijela kabine aludiraju na snagu koja vreba ispod haube nove Mazde6. LED svjetla ističu samouvjeren i pouzdan stav automobila. Četiri nove boje karoserije - Soul crvena, Plava Reflex Mica, Mica Meteor siva, Jet crna Mica - napravljene su kako bi istaknule linije dizajna koji je više nego puka vanjština.

 • Podrijetlo KODO dizajna

  Nadovezujući se na elegantnu ljepotu naših konceptnih automobila SHINARI i TAKERI, prvih sa temom dizajna KODO, nova Mazde6 dodatno simbolizira Mazdinu prepoznatljivu snagu, izdržljivost i otpornost. Naša najnovija inspiracija dizajna dolazi iz atletskih oblika u prirodi - naši automobili utjelovljuju kretanje i izražavaju snagu, brzinu i napetost do posljednjeg detalja.

 • Dizelski motor

  Najniži omjer kompresije na svijetu od 14:1 za serijske dizelse motore uz varijabilni dvostruki turbo punjač.

 • Mjenjači

  Izvrsni automatski ili ručni mjenjači nove generacije učinkovitije prenose snagu na kotače.

 • Motor

  Otkrijte nova mjerila performansi s visokoučinkovitim dizelskim i benzinskim motorima

 • Karoserija i podvozje

  Kako proizvesti savršeno, linearno upravljanje, vrhunsku sigurnost i učinkovitu, a laganu karoserijsku strukturu.

 • i-ELOOP

  Prvi sustav za regeneraciju energije kočenja na svijetu koji energiju sprema u kondenzator, umjesto u akumulator

 • SKYACTIV TEHNOLOGIJA – budućnost je ovdje.

  SKYACTIV znači redefiniranje svega, čak i glavnih dijelova automobila, od motora do podvozja i od karoserije do mjenjača. Saznajte što nas je potaklo da tragamo za boljim performansama i učinkovitošću, kako smo unaprijedili postupke i kako smo razvili revolucionarna rješenja - SKYACTIV TEHNOLOGIJU.

Pogledajte još videozapisa